.

Munkáink

jún
24

Első helyezést ért el tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont az „Év ökoturisztikai létesítménye 2011″ cím elnyerésért szervezett pályázaton

Írta kiallitas.eu on június 24th, 2012 at 8:17 du.

Budapest – Első helyezést ért el tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont és tiszaörvényi Tiszavirág ártéri sétaút és tanösvény „Az év ökoturisztikai létesítménye 2011” cím elnyerésért szervezett pályázaton. A díjakat kedden a Turizmus Világnapja alkalmából a Gerbeaud Cukrászdában rendezett ünnepségen adták át.

Forrás: naplo-online.hu

A pályázatra – amelyet a Vidékfejlesztési Minisztérium környezet- és természetvédelmi helyettes államtitkársága, a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikai főosztálya és a Magyar Turizmus Zrt. közösen hirdetett meg – az ország különböző tájairól 21 létesítmény jelentkezett.

Mint Rácz András, a VM környezet- és természetvédelemért felelős helyettes államtitkára elmondta: Magyarországon több mint 550 létesítményben folyik ökoturisztikai, környezeti nevelés, ezek közül tíz nemzeti park országszerte 27 látogatóközpontot, 47 bemutatóhelyet és 148 tanösvényt működtet. Az ökoturizmusnak egyre több híve van, a nemzeti parkokban a látogatók száma tavaly már megközelítette az 1,5 milliót. A pályázat fontos szempontja volt, hogy a létesítmények megfeleljenek a látogató- és családbarát kritériumoknak.

A tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont első díját Dr. Kopek Annamária, a Balatonfelvidéki Nemzeti Park Igazgatóság osztályvezetője vette át, aki kifejtette: nagy megtiszteltetés számukra az elismerés, hiszen a Tihanyi félsziget az első tájvédelmi körzete hazánknak, 1954 óta munkálkodnak azon, hogy megőrizzék és eközben a turizmus számára is elérhetővé tegyék a Balaton ékkövének számító, különleges természeti értékű területet. A Levendula Ház Látogatóközpont – amely egész évben nyitva tart – létrehozása az Európa Diploma ajánlása volt. A levendula-kultúra sikeres feltámasztása és egyre nagyobb népszerűsége is jelképezi az ökoturizmus térhódítását – emelte ki.

  1.  

    |